آیا پیشنهاد شغلی جالبی پیدا کرده اید؟ اکنون باید برای کار درخواست بفرستید. اولین گام این است که مدارک درخواست کار خود را به شرکت مورد نظر بفرستید. خوشبختانه بعد از آن، کارفرما برای مصاحبه از شما دعوت خواهد کرد. در اینجا شما می توانید بهترین راه برای فرستادن درخواست کار و معرفی خود را پیدا کنید.

 

مدارک درخواست کار

درخواست کار

در آلمان، رسم بر این است که شما باید مدارک درخواست کار را به صورت چاپ شده، در پوشه ی مخصوص تقاضانامه قرار دهید و برای کارفرما پست کنید یا آن را به صورت فایل پی دی اف با پست الکترونیک به شرکت مورد نظر بفرستید. البته چه شما درخواست خود را پست نمایید، چه آن را با ایمیل بفرستید؛ درخواست شما باید شامل اطلاعات و مدارک زیر باشد:

 

نامه ی معرفی: در نامه ی معرفی، شما تصویر اولیه ای از مهارت های خود در ذهن کارفرما ایجاد می کنید. شرح می دهید که چرا به آن موقعیت شغلی علاقه دارید و توانایی های خود را توضیح می دهید. سعی کنید این نامه را به گونه ای قانع کننده بنویسید تا بتوانید برتری خود را نسبت به سایر درخواست کنندگان نشان دهید.

 

رزومه: در رزومه ی خود مهارت های شخص و کاری خود را شرح دهید. لازم نیست که رزومه را به شکل متن کامل بنویسید. می توانید فهرستی از اطلاعات مهم را در قالب یک جدول تهیه کنید. در آلمان بیشتر درخواست کنندگان، عکس خود را در رزومه قرار می دهند.

 

دنیس از آمریکا

در آمریکا، نوشتن رزومه های بی نام و نشان مرسوم است. وجود نام، سن، ملیت و عکس شما در رزومه ضروری نیست. من رزومه هایی به سبک آمریکا به آلمان فرستادم که همه رد شدند. اما وقتی یک دوست آلمانی رزومه ام را دید، برایم توضیح داد که در آلمان چگونه رزومه می نویسند. بعد از آن من رزومه ام را به سبک آلمانی نوشتم و کار پیدا کردم.

 

به عنوان یک قانون کلی، رزومه ی سبک آلمانی از یک نظم دقیق از نظر تاریخ پیروی نمی کند. اما، تجربیات حرفه ای اخیر معمولا در ابتدای آن نوشته می شوند. رزومه ی شما شامل قسمت های زیر می شود:

اطلاعات شخصی: نام، نشانی، اطلاعات تماس

تجربیات حرفه ای: قبلا در چه شرکت هایی کار کرده اید؟ کار شما شامل چه فعالیت های بوده است؟ باید این اطلاعات را بر حسب تاریخ بنویسید. از تجربیات حرفه ای اخیر خود شروع کنید.

تحصیلات: در چه مدرسه ها یا دانشگاه هایی تحصیل کرده اید؟ معدل شما چند بوده است؟ چه موضوعاتی را مطالعه کرده اید؟ آیا تا به حال دوره ی آموزشی حرفه ای گذرانده اید؟ آیا تحصیلات تکمیلی داشته اید؟ این اطلاعات نیز باید به ترتیب تاریخ نوشته شود. آخرین مدارک تحصیلی یا مهارت ها باید در ابتدا نوشته شوند و تحصیلات مدرسه ای (دانشگاهی) در پایان.

مهارت های زبانی: به چه زبان هایی می توانید صحبت کنید؟ آیا مهارت کافی در صحبت کردن با آن زبان را دارید؟ در زبان آلمانی معمولا از این کلمات برای توصیف مهارت زبانی استفاده می شود:

زبان مادری، مهارت زبانی کاری، زبانی که اکنون صحبت می کنید (دانش صوتی زبان) یا دانش زبان در حد مبتدی. البته بهتر است برای آگاهی از مهارت زبان خود به CEFR ( چهارچوب اروپایی مشترک مرجع برای زبان ها) مراجعه کنید.

علایق و استعدادهای ویژه: برای مثال، آیا شما مهارت های کامپیوتری ویژه ای دارید که به کار شما کمک می کنند؟ و چه سرگرمی هایی دارید؟

گواهینامه ها : سرانجام مهم ترین گواهینامه ها ( و مدارک تحصیلی) خود را به درخواست ضمیمه کنید. این مدارک می تواند شامل گواهی نامه هایی باشد که در دوره ی آموزش حرفه ای خود دریافت کرده اید؛ یا مدرک مرخصی تحصیلی یا مدرک دانشگاهی باشد. اگر معرفی نامه هایی از کارفرمایان قبلی دارید؛ می توانید آن ها را نیز ضمیمه کنید. اصل مدارک را نفرستید، همه ی مدارک باید به صورت کپی باشند. به این دلیل که بیشتر اوقات این مدارک پس فرستاده نمی شوند. در حالت عادی مدارکی که به صورت کپی باشند برگردانده می شوند. اگر کارفرما بخواهد مستقیما آن ها را از شما دریافت کند فقط کافی است که این مدارک به طور رسمی تایید شوند. نکته ی مهمی که وجود دارد این است که بهتر است مدارک شما به زبان آلمانی یا انگلیسی ترجمه شده باشند تا کارفرما بتواند قابلیت های شما را تشخیص دهد.

 لطفا توجه نمایید: سایت یوروپس اطلاعات مفیدی درباره ی شکل رسمی رزومه و نامه ی معرفی در اختیار شما قرار می دهد. فرم های یوروپس به شما در ارائه ی تصویر روشن از استعدادها و مهارت هایتان می پردازد و شانس  شما در بازار کار را بالا می برد. شرکت های آلمانی دوست دارند که رزومه ی شما شخصی باشد. بنابراین بهترین کار این است که برای شروع از رزومه های یوروپس استفاده کنید و بر حسب نیازهای خودتان آن را تغییر دهید.

قالب رزومه ی یوروپس را اینجا دانلود کنید.

یوروپس قالب های رزومه ی تکمیل شده را به 26 زبان در اختیار شما خواهد گذاشت.

می توانید راهنمای کاربرد یوروپس با پنج مورد از مهم ترین آموزش های نوشتن رزومه ی خوب را دانلود کنید.

می توانید اطلاعات رزومه ی خود را به طور مستقیم و آنلاین را با فرمتی یکسان به زبان آلمانی یا انگلیسی در یوروپس بنویسید.

کلید مهارت های یوروپس ( یا پاسپورت مهارت ها)، تصویر جامعی از مهارت ها و شایستگی های شما را در اختیارتان می گذارد. می توانید در کنار گواهینامه ها یا کپی مدارک و شواهد کارهایی که انجام داده اید، توضیحاتی نیز قرار دهید. پاسپورت مهارت ها به شما اجازه می دهد که دانش زبانی خود را نیز ثبت کنید. با کمک ویرایشگر آنلاین می توانید پاسپورت مهارت های خود را تهیه کنید و به رزومه ی یوروپس پیوند دهید.

در فرآیند تهیه ی درخواست کار، وجود نامه ی معرفی قانع کننده به اندازه رزومه دارای اهمیت است. در صفحه های یوروپس می توانید درباره ی قوانین نوشتن نامه ی معرفی رسمی هم اطلاعات کسب کنید.

 

 مهارت های خود را در معرض ارزیابی قرار دهیددرخواست کار

شما چه مهارت های حرفه ای دارید؟ این یک سوال کلیدی است که بیشتر شرکت های آلمانی از شما می پرسند. بدون شک شما قادر به پاسخ دادن به این سوال هستید. اما مهارت هایی که شما در کشور خودتان به دست آورده اید اغلب با مهارت های آلمان قابل مقایسه نیست، یا بهتر است بگوییم مهارت ها در آلمان تعریف دیگری دارند. در این صورت قضاوت درباره ی فرم درخواست کار شما برای شرکت های آلمانی دشوار است. این بهترین فرصت برای امتیاز دادن به توانایی های شما است: مهارت های خود را با معادلشان در آلمان مقایسه کنید تا متوجه شوید آیا با معیارهای حرفه ی در آلمان مطابقت دارد یا خیر. بعد می توانید نتیجه ی این مقایسه را در درخواست کار خود ذکر کنید. در اینجا می توانید درباره ی” ارزیابی مهارت های حرفه ای” اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.

 

آنجلوس از یونان

وقتی که دوره ی آموزش نانوایی را در یونان به پایان رساندم. من باید بدون نیاز به تایید رسمی به عنوان یک نانوا در آلمان مشغول به کار می شدم. اما با گواهینامه ی حرفه ای یونانی ام، پیدا کردن کار برایم خیلی دشوار بود. بیشتر کارفرمایان نمی توانستند از روی گواهینامه ام در مورد آن چه که من یاد گرفته بودم؛ قضاوت کنند و در نتیجه مرا استخدام نمی کردند. هنگامی که در مورد مراحل ارزیابی مدارک درخواست کار آگاهی پیدا کردم؛ تصمیم گرفتم مدارکم را در معرض ارزیابی قرار دهم. بعد از این که مشخص شد که مدرک من معادل یک مدرک آلمانی است؛ همه چیز تغییر کرد. سرانجام درخواست کار من با موفقیت رو به رو شد و من توانستم کار پیدا کنم. من به همه توصیه می کنم که مدارک درخواست کار خود را در آلمان در معرض ارزیابی قرار دهند تا بتوانند سریع تر کار پیدا کنند.

 

مصاحبه

درخواست کار

کارفرما به شما علاقه مند شده و از شما برای مصاحبه دعوت کرده است. تبریک می گوییم. شما یک مرحله ی مهم را پشت سر گذاشته اید. مصاحبه ی شغلی به شما و کارفرما فرصت آشنایی با یکدیگر را می دهد. در بیشتر موارد شما با رئیس کارگزینی و مدیر میانی ملاقات می کنید. ممکن است از شما سوالاتی درباره ی رزومه تان، انتظارات شما از کار و حقوق و همچنین درباره ی استعدادها و علایق شما پرسیده شود. همین طور مصاحبه کنندگان می خواهند بدانند که شما چه قدر خوب آلمانی یا انگلیسی صحبت می کنید. در بعضی موارد از شما می پرسند که چرا می خواهید در آلمان کار کنید و چه انتظاری از زندگی در آلمان دارید.

شما کارهای زیادی برای آمادگی شرکت در این مصاحبه ها می توانید انجام دهید. برای مثال، از قبل اطلاعاتی در مورد شرکت به دست بیاورید. همچنین، برای سوالات احتمالی در مورد استعدادها، نقاط قوت و ضعف خود جواب هایی آماده کنید. برای نمونه، شما می توانید این کار را با مطالعه ی رزومه ی خود و نوشتن چند کلمه ی کلیدی برای هر قسمت انجام دهید. همچنین شما می توانید به سوالاتی که ممکن است مخاطب از شما بپرسد فکر کنید. این راهی است که نشان می دهد شما به آن کار علاقه مند هستید.

گذشته از آن چه که شما در مصاحبه می گویید چند معیار مهم دیگر نیز وجود دارند که بدون شک در همه جای دنیا باید رعایت شود. به موقع در محل حضور پیدا کنید. تلفن همراه شما باید درهنگام مصاحبه خاموش باشد. برای مصاحبه لباس مناسب بپوشید: زنان معمولا باید کت و شلوار یا کت و دامن و مردان باید کت و شلوار و پیراهن مردانه به همراه کراوات بپوشند. البته، شما باید شرایط خاص بعضی بخش ها را مورد توجه قرار دهید. در اینجا از مواردی که باید هنگام مصاحبه در کشور دیگر رعایت کنید؛ آگاه می شوید:

 

آیا در آلمان زندگی نمی کنید؟درخواست کار

در آلمان معمولا کارفرما هزینه ی مصاحبه را می پردازد. اگر شما از کشور دیگری به آلمان سفر می کنید؛ قبل از حضور برای مصاحبه بپرسید که آیا هزینه ی آن به شما پرداخته می شود یا خیر. همچنین از کارفرما بپرسید که آیا می توانید مصاحبه ی تلفنی یا ویدیو کنفرانس داشته باشید. اگر کارفرما همچنان اصرار بر مصاحبه ی حضوری داشت؛ بپرسید که آیا کارفرما می تواند هزینه ی سفر شما را نیز بپردازد.

شهروندان کشورهای خارج از اتحادیه ی اروپا نیز باید در مورد مقرراتی که در موردشان اعمال می شود؛ آگاهی پیدا

کنند. ویزایی در آلمان موجود است که برای پیدا کردن شغل شش ماه اعتبار دارد. تمام هزینه ها در این مدت بر عهده ی خودتان است.

 

مرکز ارزیابیدرخواست کار

برای مقام های شغلی بالا رتبه مانند شغل مدیریت، شرکت ها معمولا از مراکز ارزیابی کمک می گیرند. این یک نوع از فرایند گزینش است. در این گزینش از متقاضی درخواست می شود تا فعالیت خاصی را با دیگر متقاضیان انجام دهد. برای نمونه ممکن است از شما بخواهند درباره ی موضوعاتی در یک گروه صحبت کنید، نقشی بازی کنید یا درباره ی مطلبی سخنرانی کنید. این شیوه ای است برای این که کارفرما متوجه شود که شما چگونه با مشکلات رو به رو می شوید؛ چگونه با موقعیت های پر تنش مقابله می کنید و از مهارت های اجتماعی استفاده می کنید.

 

نتیجه گیری: تصمیم نهاییدرخواست کار

بعد از مدتی، کارفرما به شما اطلاع می دهد که آیا استخدام شده اید یا خیر. بیشتر شرکت ها بعد از چند روز و بعضی از آن ها بعد از چند هفته به شما اطلاع می دهند. اگر شرکت بخواهد شما را استخدام کند؛ به محض این که شما پیشنهاد شرکت را قبول کنید، برای شما قرارداد کاری می فرستد. آن را امضا کنید و به شرکت برگردانید. درباره ی مواردی که باید در قرار داد به آن توجه کنید را در اینجا آگاه شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *